شیر مادر ، بهترین محافظ نوزاد در برابر باکتری ها

شیر مادر ، بهترین محافظ نوزاد در برابر باکتری ها ، پیش تر درباره ی فواید شیر مادر صحبت کرده ایم اما محققان به نتایج دیگری در این زمینه دست یافته اند که نوعی قند در شیر مادر وجود دارد که می تواند از نوزاد در برابر باکتری های مرگبار محافظت کند .

شیر مادر

پایگاه اینترنتی کالج ایمپریال لندن می گوید: باکتری های استرپتوکوک های گروه بی Group B streptococcus علت شایع ابتلا به مننژیت در نوزادان و عامل اصلی ابتلای آنها به عفونت در سه ماه اول زندگی هستند.

تحقیق جدیدی که روی ۱۸۳ زن در گامبیا انجام و در مجله Clinical and Translational Immunology منتشر شد، نشان می دهد یک نوع قند یافت شده در شیر برخی از زنان از نوزادان آنها در برابر این باکتری ها محافظت می کند.

استرپتوگوگ های گروه بی که به طور طبیعی در بدن یک سوم از زنان یافت می شود، می تواند در جریان تولد و یا در زمان شیردهی مادر به نوزاد منتقل شود، اما براساس این تحقیق، قندهای موجود در شیر مادر می تواند تاثیر مثبت و پیشگیرانه ای در برابر این باکتری ها داشته باشد.

شیر مادر حاوی مخلوطی از انواع مختلفی قند به نام ‘الیگوساکاریدهای شیر انسان’ است که در بدن نوزاد هضم نمی شوند و به صورت غذا برای باکتری های مفید داخل روده نوزاد عمل می کنند.

نوع قندهایی که در شیر مادر وجود دارد، تا حدودی توسط ساختار ژنتیکی وی مشخص می شود.

به طور خاص یک نوع سیستم ژنتیکی به نام سیستم آنتی ژن لوییس (که در ساخت گروه خونی ABO دخیل است) نقش مهمی در تعیین قندهای شیر مادر ایفا می کند.

Breastfeeding Benefits

محققان در این مطالعه، شیر همه مادران را در زمینه تعیین قندهایی که با ژن های لوییس کنترل می شوند، بررسی کردند.

آنها همچنین زنان و نوزادان آنها را در زمینه آلودگی به استرپتوکوک های گروه بی در بدو تولد، شش روز بعد از تولد و در فاصله زمانی ۶۰ و ۸۹ روز بعد از تولد بررسی کردند.

محققان متوجه شدند زنانی که قندهای شیر مرتبط با ژن لوییس تولید می کنند، کمتر احتمال دارد که از این باکتری در روده شان داشته باشند و نوزادان آنها نیز کمتر احتمال دارد که در زمان تولد این باکتری را از مادر خود گرفته باشند.

علاوه بر این، در میان نوزادانی که در زمان تولد این باکتری را در روده خود داشتند، در کودکانی که شیر مادران آنها حاوی قندی خاص به نام lacto-n-difucohexaose I بود، احتمال خروج این باکتری از بدن آنها ۶۰ تا ۸۹ روز بعد از تولدشان بیشتر بود، به عبارت دیگر، این قند شیر مادر که با ژن لوییس ارتباط دارد، احتمالا از تاثیر پیشگیرانه ای برخوردار است.

محققان سپس در محیط آزمایشگاه نشان دادند که شیر حاوی این قند خاص به نام lacto-n-difucohexaose I در مقایسه با شیر فاقد این قند خاص عملکرد بهتری در از بین بردن باکتری های Group B streptococcus دارد.

تصور می شود که حدود نیمی از زنان جهان قند lacto-N-difucohexaose I را در شیر خود تولید می کنند.

محققان امیدوارند که این دانش جدید به ابداع درمان هایی برای پیشگیری از بروز عفونت ها در مادر و نوزاد کمک کند.

مطالعات بسیاری نشان داده اند که تغذیه کودک با شیر مادر از بروز آلرژی و بیماری در نوزاد پیشگیری می کند و به گفته محققان، قندهای آن همچنین از بروز عفونت حاصل از سایر باکتری های بد پیشگیری می کند.

نظر یا دیدگاه خود را ارسال کنید !

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *